Přeskočit navigaci

Nešťastný šafářův dvoreček
Společenský dům

Zveme všechny malé diváky na divadelní představení Nešťastný šafářův dvoreček. Představení se uskuteční na Betlémské návsi. Jednou, kdysi dávno žila jedna selka. Chalupu měla sice malou, ale zato pěkně malovanou a se slaměnou střechou. Práce na poli se jí dařila. Zato stáje a chlévy zely prázdnotou. Liška jí všechna kuřata odnesla a velká voda vzala z potoka husu i s housaty. Děti jí Pánbůh také nedopřál.
Byl to takový nešťastný šafářův dvoreček. Selka si jednou pro radost z mléka, mouky, medu a koření upekla panáčka. Dala mu jméno Zápecníček. Byl to kluk, jako buk. Selce dělal jenom radost. Rostl jako z vody, žádná práce mu nebyla cizí, jen kdyby nebyl takový popleta.
A tak není divu, že se jednoho dne vydal do světa na zkušenou. Při svém putování viděl mnoho nového i zajímavého. Dokonce si našel i mnoho dobrých přátel, kterým ve světe pomohl. A když se společně vrátili na dvoreček, čekalo Zápecníčka překvapení.
Jaké? To uvidíte sami …
A jak to všechno bylo po pořádku, uvidíte v naší pohádce plné známých lidových písniček a veselých zvířátek. V případě nepřízně počasí se představení přesouvá do kinosálu Multifunkčního centra.

Kde: Komenského 486, Hlinsko

Kdy: 31.7.2024

Otevírací doba:
17:00

Zdroj dat: Informace o akci poskytl turistický portál Vychodni-Cechy.info.

Výpis ostatních akcí pořádaných organizátorem

Doprovodný obrázek k akci

Upravit/Smazat

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.