Přeskočit navigaci

Chrudim bude pořadatelem CVVZ v roce 2010

Vydáno dne 29.10.2008, Autor: Lukáš Němec

Přerov/Chrudim – prodloužený víkend patřil v Přerově Celostátní Vzájemné Výměně Zkušeností (CVVZ). Na ní si dalo dostavení stovek mladých vedoucích dětských a mládežnických organizací. „Na setkání si mladí vyměňují zkušenosti, hrají společně hry, dozvídají se o novinkách v legislativě, ale i poznávají nové přátelé,“ přibližuje smysl CVVZ předseda Občanského sdružení Altus Martin Benák.

Sdružení se již dlouhodobě věnuje dětem a mládeži, a proto se letos rozhodlo opět zkusit kandidovat na pořadatelství této velkolepé akce. „Před čtyřmi roky nám vítězství uniklo o patnáct procent, a tak jsme si letos řekli, proč to nezkusit znovu,“ říká organizátor volební kampaně Matěj Zelinka z Altusu.

Chrudimští se rozhodli letos zaujmout netypicky. Kromě své vize celé CVVZetky v roce 2010 připravili i taneční vystoupení jumpstyle. „Ještě před samotnou volbou jsme uspořádali workshop a své vrstevníky naučili základům tohoto moderního tance,“ přibližuje Filip Netolický a dodává: „Velmi nás potěšilo, že s námi účastníci zatančili i při samotné volbě, což sklidilo velký úspěch.“

Celostátní vzájemná výměna zkušeností se v minulosti konala v Brně, Praze, Českých Budějovicích či Ostravě. V roce 2009 akce proběhne v Plzni a o rok později v Chrudimi. „Výsledek jsem přijal s velkým potěšením. Pro město bude pořádání takové akce velkou ctí a přínosem,“ uzavírá místostarosta města Chrudim Roman Málek, který byl volbě přítomen.

Kontakt pro novináře:

Matěj Zelinka – člen Občanského sdružení Altus a organizátor volební kampaně
tel.: 602 422 821
zelinka@chrudimka.cz

Martin Benák – předseda Občanského sdružení Altus
tel.: 608 823 132
benak@chrudimka.cz

Ostatní články vydané autorem Lukáš Němec

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.