Přeskočit navigaci

Den na Bambiriádě

Vydáno dne 25.5.2002, Autor: Roman Málek

Bambiriáda se koná již počtvrté. Zatím byla jen v Praze, ale letos se pořadatelé rozhodli konat ji i v dalších městech. Těchto měst je celkem čtrnáct a jedním z nich je Chrudim.
Naši trasu jsme začali u koní, na kterých jezdili i postižené děti. Hned vedle je sestavena síť z provázků. Za dobré plazení dostanete sladkou odměnu v podobě barvícího lízátka.
Pro odvážlivce, kteří mají chuť si zazápasit, je připraven hladový méďa Balů, kterého můžete osobně nakrmit. Dále si Junáci připravili šplhání po síti, kterou připnuli na kůly ze dřeva. Z kůlu sestavili konstrukci ve tvaru střechy. Nejvyšší bod je v pěti metrech.
Šli jsme dál po mírně kamenité cestě a nalezli jsme další soutěže, kterou jsme nazvali Historické boje. Ve skutečnosti název zní „PS - Kryštofa Kolumba“. Pro ty, kteří se nebojí, je zde lanová dráha vedoucí přes vodu. Cesta tam se zdá jednoduchá, avšak při cestě zpět využijete lanovku, která jezdí značnou rychlostí. Po radě, kterou nám dala dobrá víla u vody, jsme zašli do stanu, kde byly zápisky ze všech výprav do přírody a měst, které se konaly. Navštívili jsme také loutkové divadlo, kde jsou všemožná strašidýlka.
V krátkém odpočinku, který jsme zahájili jídlem a úlevou pro naše nohy, jsme zahlédli dva malé kánoisty, kteří se projížděli po řece Chrudimce.
K našemu údivu jsme mezi pořadateli potkali také našeho bývalého pana učitele Josífa. Byl velice laskavý a odpověděl nám na otázky, které jsme mu dali.

Klára Luňáčková, Lenka Francová

Ostatní články vydané autorem Roman Málek

Článek je svým obsahem zařazen do kategorie článků na téma Bambiriáda

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.