Přeskočit navigaci

Navštívili jsme…

Vydáno dne 25.5.2002, Autor: Roman Málek

Jako novináři jsme chtěli vyzkoušet různé akce a tak jsme samozřejmě navštívili i přechodnou čajovnu. Setkali jsme se s velkým úspěchem. Byla věčně přeplněná, takže jsme měli štěstí, že jsme se dostali ke stolu. Vzduchem se šířila příjemná atmosféra doplněná klasickou hudbou a zvuky mobilních telefonů. Čajový lístek nabízel mnoho nám známých čajů jako třeba Pigi čaj, Yellow label tea a Saga, ale i zvláštní už svým názvem Roibos.
Můžete vidět také prezentaci společnosti přátel blízkého lesa. Zde poznáváte různé listy, např. tis, akát, jasan, javor, smrk, jedle, buk, kaštan, lípa, bříza apod.
Další stánek patří speciální škole Svítání z Pardubic pro děti s kombinovanými vadami. Žáčci mimo učení pracují se dřevem, papírem, sklem, keramickou hlínou, textilem či ubrouskovou technikou. Děti jsou i přes své postižení mimořádně nadané.
Po zdlouhavém bloudění jsme zamířili k sympatické paní, která nám přiblížila činnost Mama klubu. Ten funguje již třetím rokem a najdete ho v Chrudimi Na Rozhledně. Dopoledne ho navštěvují maminky na mateřské dovolené se svými dětmi. Maminky vyrábějí různé dekorativní předměty a děti si hrají, Odpoledne byste tam našli školáky – výtvarníky. Večer tam chodí odpočívat dospělí. Všichni mají krásné výrobky a celí odpočatí se vracejí do svých domovů.
Katka Mrázková, Katka Michková

Ostatní články vydané autorem Roman Málek

Článek je svým obsahem zařazen do kategorie článků na téma Bambiriáda

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.