Přeskočit navigaci

6.RALLYE PARDUBICE

Vydáno dne 14.10.2007, Autor: Lukáš Němec

Chrudim (12.-13. října 2007) - Resselovo náměstí přivítalo v pátek 12. a v sobotu 13. října účastníky 6. ročníku Rallye Pardubice. Centrum automobilové soutěže se tak přesunulo z Pardubic blíže rychlostním zkouškám v Železných horách.

Pro letošní rok nebyla Rallye Pardubice zařazena do žádného pohárového hodnocení a nezbývalo, než uspořádat volný podnik. V takové situaci je motivace malá, protože předpoklad početného startovního pole by byl nezdravým optimismem a zvláště, když termín konání soutěže nebyl znám dostatečně dlouho dopředu.

„Na přání mnoha účastníků minulých ročníků, a to i z řad diváků, jsme se přeci jen rozhodli rallye připravit, cílem bylo sestavit kompaktní soutěž s atraktivními úseky, s dobrým přístupem pro diváky a hlavně přijmout maximum opatření, která sníží riziko a zvýší bezpečnost samotného průběhu závodu. Využili jsme oblíbeného úseku z minulého ročníku v blízkosti města Heřmanův Městec a premiérově jsme připravili nový 10,7 km dlouhý úsek v okolí městys Bojanov, nedaleko známé přehrady Seč. Vzhledem k malému počtu přihlášených posádek jsme operativně týden před startem přepracovali harmonogram a využili jen novou rychlostní zkoušku, kterou vozy absolvovaly třikrát za sebou a po servisní kontrole dvakrát v opačném směru. Start soutěže jsme letos poprvé umístili do centra Chrudimi na páteční pátou hodinu odpolední, do vlastní rallye soutěžní vozy odstartovaly v sobotu ráno v 8.30 hodin přímo ze servisní zóny nedaleko centra města,“ přibližuje průběh akce ředitel rallye Marek Šimík a dodává: „Rychlostní zkoušky v délce 52 km (z celk. 160km pozn. red.) na sebe časově lépe navazovaly, celá rallye měla dobrý spád, podzimní vlhké počasí se dopoledne umoudřilo, posádky i diváci byli spokojeni. Dojezd do cíle, plánován na stejné místo jako páteční start přibližně kolem 14 hodiny, již kromě slunce zdobily hlavně úsměvy startujících a pořadatelů, kterým se akce vydařila.“

Vítězem se stala posádka R.Zahradník-L.Čihulka s vozem Lancia Delta, ale o to tady tento víkend snad ani nešlo, odměnou všem bylo zajímavé svezení. Organizátorům se podařilo zachovat v Pardubickém kraji již vzniklou tradici a co víc, pro příští ročník vybudovat dobrý základ, slibující větší účast a představení současné úrovně populárních automobilových rallye.

„Jsem velmi rád, že rallye jako jedna z nejpopulárnějších a nejnavštěvovanějších automobilových disciplín se odehrála poprvé v Chrudimi,“ netají se nadšením místostarosta zodpovědný za cestovní ruch Roman Málek, který věří i v divácký ohlas.

Ostatní články vydané autorem Lukáš Němec

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.