Přeskočit navigaci

Široká ulice v Chrudimi

Vydáno dne 3.11.2004, Autor: Český rozhlas Pardubice

Český Rozhlas Pardubice - 104,7FM a 101FM

Automobilismus je novodobou metlou lidstva. Kolony, zácpy a smog se staly běžnou součástí životního prostředí. Proto stále více lidí touží po malé oáze klidu v centru města. Historické Resslovo náměstí v Chrudimi by takovou funkci mohlo plnit. Skrze náměstí však vede silnice, po které seshora i zespoda projíždějí auta - a některá docela rychle. A proto chrudimští občané vyzvali své radní, aby situaci řešili. Více se problémem zabývala Naďa Kubínková z pardubické redakce Českého rozhlasu.

siroka_ulice.mp3 (1.76MB)

Chrudimská Široká ulice je široká pouze svým jménem. Vede skrze historické Resslovo náměstí. V současné době se po ní prohání nahoru i dolů automobily. Srdce města, které je na kopci, se tak otevřelo zejména řidičům. A to se některým chrudimským občanům příliš nelíbí. Přejít silnici je pro ně riskantní, protože většina řidičů využívá Širokou ulici jako zkratku, po které se dostanou z jednoho konce města na druhý. Problémem Široké ulice se zabývala redaktorka Naďa Kubínková.

NVS1_siroka_ulice.mp3 (2.15MB)

Automobilismus je novodobou metlou lidstva. Počet aut se rapidně zvyšuje a my tomu nijak nezabráníme. Kolony, zácpy a smog se staly běžnou součástí městského prostředí. Proto stále více lidí touží po jakési oáze klidu v centru města. Resslovo náměstí v Chrudimi by takovou funkci mohlo splňovat. Skrze náměstí však vede Široká ulice, po které seshora i zespoda projíždějí auta. A některá ne příliš pomalu. A proto radním byla doručena výzva, která požaduje zrušení obousměrného provozu. Více se problémem zabývala redaktorka Naďa Kubínková.

NVS2_siroka_ulice.mp3 (1.69MB)NVS3_siroka_ulice.mp3 (1.87MB)


Doporučujeme také online internetové vysílání rádia na adrese:
http://live.atlas.cz/cropardubice.asp

Ostatní články vydané autorem Český rozhlas Pardubice

Článek je svým obsahem zařazen do kategorie článků na téma Chrudimské kauzy

Článek je svým obsahem zařazen do kategorie článků na téma Obousměrný vjezd na náměstí

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.