Přeskočit navigaci

Výstava Stop genocidě

Vydáno dne 22.5.2011, Autor: Lukáš Němec

Výstava Stop genocidě


Občanské sdružení Stop genocidě pořádá 13. a 14. června 2011 petiční výstavu, která má za cíl přiblížit mladé generaci téma genocidy a ukázat podobnosti, které existují mezi umělými potraty a běžně přijímanými formami genocid. Termín umělý potrat v dnešní době již ztratil svůj význam.



Zvolené paralely jsou důležité, protože ti, kteří vykonávají nebo dopouštějí genocidu, vždy toto zlo nazývají nějak jinak. Lidé dnes zcela spontánně odmítají násilí genocid, z nichž však mnohé jsou srovnatelné s genocidou uskutečňovanou prostřednictvím umělých potratů. Výstava proto odhaluje souvislosti, které mezi metodami, definicí oběti nebo strategií genocidy existují a jsou evidentní i v kontextu umělých potratů.



Naše společnost je sekularizovaná. To znamená, že je orientovaná především na smysly - chci zažít, chci vidět, chci se dotknout... Mládež dnes není spekulativní. Pravdu nehledá tím, že hloubá, že filozofuje, ale že prostě zažije, ohmatává ji. Proto projekt bez jakékoli laciné tabuizace ukazuje, že v dnešní době plné relativistické etiky se děje objektivní zlo, proti kterému stojí za to se postavit.



Osvětový projekt Stop genocidě, který se opírá o ústavně garantovanou svobodu projevu, neprobíhá pouze v České republice, ale také např. na Slovensku, ve Švédsku, Spojených státech nebo v Rusku.



13. června 2011 od 11.00 do 17.00 hodin Resselovo náměstí

14. června 2011 od 11.00 do 17.00 hodin před nádraží ČD



Pojďme se společně zamyslet na lidskou společností a věcmi, o kterých se běžně nikde nedozvíme.


Výstava Stop genocidě

Ostatní články vydané autorem Lukáš Němec

Článek je svým obsahem zařazen do kategorie článků na téma Resslovo náměstí

Článek je svým obsahem zařazen do kategorie článků na téma Zajímavé akce

Článek je svým obsahem zařazen do kategorie článků na téma Zajímavosti

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.