Přeskočit navigaci

Trojlístek pohádek
Divadlo Karla Pippicha

Tři klasické pohádky v jednom představení: Hrnečku vař! O Otesánkovi a O Budulínkovi!

Lojza a Líza, hlavní hrdinové pohádky, žijí na svém jihočeském ranči.

Lojza jako správný tramp ve výslužbě, kytaru z ruky odkládá jen když spí nebo má hlad. Líze dojde trpělivost, když už je dům celý vyjedený a střechou prší rovnou do postele. Lojzu vyžene opravit střechu a sama se vydá do lesa, kde místo hub a jahod najde prapodivnou osůbku, ze které se vyklube pravá pohádková babička. Líza, babičku mile překvapí tím, že jí daruje poslední krajíček chleba. Babička ráda pomáhá každému, kdo jí přesvědčí, že má dobré srdce. Kde nestačí dobrá rada, tam pomůžou její kouzla a čáry. Líze, daruje kouzelný hrneček, který navaří kaše, co jen bude chtít. Stále hladový Lojza ale jeho kouzla zneužije, a tak kaše zaplaví celý dům a on sám se v ní málem utopí. Na Lízu ze sobeckého Lojzova chování padá někdy smutek a někdy vztek. Jednoho dne zjistí, že všechny chmury zažene miminko. Její nerozumné přání rozzuří Lojzu natolik, že nechtěně vytesá z pařízku děťátko, kterému babička vtiskne život. Děťátko je ale celé po Lojzovi – pořád jenom jí, všechno sní. Sní i Lojzu a Lízu a dokonce si troufne i na babičku, ta jeho laskominy ale zažene motyčkou. Všichni jsou zachráněni, ale v pátek třináctého…a to už je na cestě na prázdniny k babičce a k dědovi nezbedný vnouček Budulínek…

Veselá pohádka, plná nečekaných i očekávaných zvratů, dramatické situace, zjemněné notnou dávkou humoru, to celé spleteno známými písničkami od táboráků a vše propleteno psanými i nepsanými zákony chování lidí v přírodě a k přírodě.

Propojení činohry, využití polomasek a použití loutek nejrůznějších druhů, špetka strachu a legrace, to vše ve stylu country – neobvyklé spojení, které nic neubírá na poetice české pohádkové klasiky, ani stylu hry Divadýlka Mrak.

Kde: Čs. partyzánů 6, Chrudim

Kdy: 24.4.2024

Otevírací doba:
17:00

WWW: https://www.divadlochrudim.cz/akce/trojlistek-pohadek/

Zdroj dat: Informace o akci poskytl turistický portál Vychodni-Cechy.info.

Výpis ostatních akcí pořádaných organizátorem

Doprovodný obrázek k akci

Upravit/Smazat

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.