Přeskočit navigaci

Komorní koncert - Dvořákovo klavírní kvarteto
Chrudimská beseda

Slávka Vernerová – klavír, Marie Hasoňová – housle, Petr Verner – viola, Jan Žďánský – violoncello

Dvořákovo klavírní kvarteto patří mezi přední české komorní soubory. Ctí nejlepší české interpretační tradice a na nich staví svůj osobitý hudební projev a specifický zvuk.

V klavírním kvartetu se pak setkaly vyhraněné a silné osobnosti s mnohaletými zkušenostmi z významných a mezinárodně proslulých komorních souborů. (Slávka Vernerová se věnuje rovným dílem sólovému klavíru i komorní hudbě.

Často spolupracuje s nejlepšími českými smyčcovými kvartety – Pražákovým, Haasovým, Zemlinským, Bennewitzovým a dalšími. Houslista Štěpán Pražák získal cenné zkušenosti jako primárius Českého filharmonického kvarteta. Violista Petr Verner byl 20 let členem Vlachova kvarteta Praha a violoncellista Jan Ždánský působil v triu Iuno a Kaprově kvartetu.)

V programu: Antonín Dvořák, Josef Suk

Kde: Široká 85, Chrudim

Kdy: 31.5.2024

Otevírací doba:
19:00

WWW: https://www.muzeumchrudim.cz/akce/komorni-koncert-dvorakovo-klavirni-kvarteto/

Zdroj dat: Informace o akci poskytl turistický portál Vychodni-Cechy.info.

Výpis ostatních akcí pořádaných organizátorem

Upravit/Smazat

© 2001-2024 Chrudim2000.cz

Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.